Samērā neliela (diametrs parasti 5-10 cm) lapiņsēne ar dzeltenīgi vai
sarkanīgi brūnu cepurīti, dažkārt gaišu,
citkārt patumšu (un vidusdaļā vēl tumšāku), vidējlielām tumšbrūnām vai pat gandrīz melnām zvīņām nosētu;
ar sākumā baltām vai arī bāli krēmīgām, bet vēlāk pelēcīgi oranžām lapiņām;
ar sīkstu un lejasgalā drusku resnāku šķiedrotu kātiņu, kuru apjož gredzens ar tumšām zvīņām uz apakšējās virsmas.
Aug g/k uz skujkoku koksnes, gan uz dzīvas, gan uz atmirušas (celmiem, kritalām, seklām saknēm),
turklāt nevis vienpati, bet baros, arī čemuros. Parastais augšanas periods - no septembra līdz decembrim.
Samērā reti sastopama. Ēdama (ne sikstie kātiņi) gan marinētā, gan sālītā veidā;
jāvāra apm. 30 minūtes un ūdens jānolej. Tomēr dažiem indivīdiem var izraisīt gremošanas traucējumus.
The diameter of this mushroom usually varies from 5 to 10 cm. Its cap is littered with prominent dark scales.
Spore powder is pale creamy or ivory. It grows usually in clusters on stumps, roots and even live trunks,
mostly those of conifers. Its growing season is from September to December. It is rather rare in Latvia.
It is edible when cooked properly. Stalks are hard and should be discarded.
Some people may suffer digestive upsets from this mushroom.